Van de Secretaris (Emile van der Steen):

Voor mijn werk loop of fiets ik regelmatig door de wijken van Hillegersberg-Schiebroek.

Tegenwoordig als participatiemakelaar bij de welzijnsorganisatie DOCK&CO en heel lang geleden ook als groepsleider in het Burger Weeshuis aan de Mozartlaan. Het gaat mij dan vooral over hoe de mensen hier leefden en nu nog leven. Hoe zag en ziet het alledaagse leven eruit?

Ik ben altijd nieuwsgierig naar de toekomst en om die een beetje te kunnen inschatten, moet je gebruik maken van de kennis over het verleden. Met die stelregel in gedachten heb ik gaarne ja gezegd op de vraag van Martin om het secretariaat van de Stichting Histories Hillegersberg op mij te nemen.

Veel eigenbelang dus, want zo kom ik veel sneller en grondiger achter het leven van de mensen hier in Hillegersberg-Schiebroek in vroeger tijden. Bij de Midzomeravond in 2013 in het Plaswijckpark zag ik verleden, heden en toekomst al mooi samenkomen.